3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Албена

Price comment  Цена:
адрес:
Албена
имейл:
online@albena.bg
телефон:
0035957962065

Плажът на курорта “Албена” не е покрит с толкова ситен пясък като тези на другите два големи курортни комплекса “Златни пясъци” и “Слънчев бряг”, но пък за разлика от тях предлага много по-голямо спокойствие и уединение. Все пак той е много по-добър и подходящ за плажуване от повечето плажове по северното Черноморие. Затова е и един от най-предпочитаните. Дължината на плажната ивица е цели пет километра, широчината й - впечатляващите за този участък от брега сто и петдедесет метра.

Курортът “Албена” се намира в землището на село Оброчище, на осем километра от град Балчик и на по тридесет от Варна и Добрич. Комплексът предлага на посетителите много модерни хотели, поддържащи високи цени, заради което и повечето от посетителите му са чужденци. Сградите са разположени така, че предоставят невероятни панорамни гледки към морския бряг, но за съжаление не са особено привлекателни за много от туристите заради типичната си за социализма архитектура.

Посетителите на “Албена” са предимно семейства с деца, предпочитащи го заради тишината, спокойствието и високото качество на предлаганите тук услуги. В близост се намират и редица забележителности като Ботаническата градина и двореца “Тихото гнездо” в Балчик например. На няколко километра е и резервата “Балтата”, разположен в устието на Батова река.

Албена предлага и безброй възможности за забавления на плажа. Вълнуващ полет с парашут, велосипеден тур, гмуркане с водолазна екипировка, панорамен полет със самолет или екстремна обиколка с джет - изберете сами!

  • Плажове
Албена - Забележителност Плаж Албена - Снимка 1 Албена - Забележителност Плаж Албена - Снимка 2 Албена - Забележителност Плаж Албена - Снимка 3 Албена - Забележителност Плаж Албена - Снимка 4 Албена - Забележителност Плаж Албена - Снимка 5