3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж село Антимово

Price comment  Цена:
адрес:
Антимово
имейл:
turizam_vd@abv.bg
телефон:
0035994600840

Плажът на видинското село Антимово се намира непосредствено до българския бряг на „Видин мост 2“, чието официално име е „Нова Европа“. Тъй като селото е разположено само на няколко километра от областния център, в най-горещите месеци на годината тук се събират доста хора и, ако искате да си намерите хубаво и спокойно местенце за плажуване, трябва да дойдете по-рано сутрин.

На плажа преди години се е намирал къмпинг „Дунав“, където са отсядали предимно чужденци от бившия соцлагер – най-вече чехи, словаци, източногерманци и унгарци. Много важно е да знаете, че въпреки отличния си бряг, покрит със ситен, чист пясък, плажът край село Антимово е доста опасен, тъй като речното дъно е неравно, на места има ями и това може да предизвика нещастни случаи, особено с хора, които не могат да плуват или малки деца.

Въпреки всичко бреговата ивица е предпочитано място за събиране на тен и забавление, за което спомага и наличието на професионален спасител, назначен от Общинската администрация във Видин. Трябва да се има предвид, че на плажа в Антимово няма откъде да си закупите разхладителни напитки или храна, така че трябва да носите всичко със себе си. Все пак красивата природа и спокойствието през по-голямата част от годината привличат тук доста туристи, които предпочитат усамотението пред шумните ни летни курорти.

  • Плажове
Антимово - Забележителност Плаж село Антимово - Снимка 1 Антимово - Забележителност Плаж село Антимово - Снимка 2 Антимово - Забележителност Плаж село Антимово - Снимка 3