3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писта Острец

Price comment  Цена:
адрес:
Априлци
имейл:
телефон:

През последните години град Априлци привлича все повече туристи от цяла България. Мястото предлага много възможности пред гостите си - лов и риболов, конен и пешеходен туризъм, колоездене, очарователни места за пикници и плаж по речните брегове. Дестинацията е подходяща и за любители на планините и снежните спортове. За начинаещите скиори е подходяща пистата в кв. Острец, а за напредналите - пистите край хижа Плевен.

Пистата за начинаещи скиори е с дължина 200 метра. На разположение на туристите работи влек, а близко разположените хотели и хижи предлагат екипировка под наем за деца и възрастни. За качествата на пистата ще допълним само, че именно там се провежда годишният празник на Априлци. На пистата се провеждат ски-състезания, има паралелен слалом, сноуборд, шейни и т.н.

Ако търсите място, където да презаредите организма си и духа си, изберете Априлци. Изследванията на специалисти сочат, че по наситеност на кислород местността се нарежда на челно място в Европа - наред с известния чешки курорт Карлови вари.

За ценителите на българската природа и страстни пътешественици, покрай Априлци минават две екопътеки. Екопътека „Видимско пръскало” предлага интерпретативна програма, представяща животни, растения, гори, пасища и води в парка, както и акценти от местната история. Обособена е „Зелена класна стая" за запознаване на децата с обитателите на парка. Екопътека „Водните дупки” пък ще ви заведе до едноименната пещера, в която живеят прилепи. Заслужава си да научите повече за пещерите и за тайните на живота в тях, както и да се уверите, че въпреки хилядолетните вярвания, прилепите не са „вампири и кръвопийци", а един от най-важните елементи на живите екосистеми. Задължително предизвикателство за планинаря е и връх Острец. Покоряването му ще ви дари с спираща дъха панорама на местността!

Забележителности в района, които си заслужава да видите, са девическият манастир „Св. Троица” в град Априлци и храмът "Свети великомъченик Георги Победоносец”, църквата „Св. Никола” и музеят в село Кръвеник, кръстът над Априлци, Черният паметник в кв. Зла река град Априлци, архитектурният резерват в село Стaрo Стефаново, църквата "Св. Николай Летни" с. Гумощник и Природонаучният музей в с. Черни Осъм и много други.

  • Ски писта
Априлци - Забележителност Ски писта Острец - Снимка 1 Априлци - Забележителност Ски писта Острец - Снимка 2 Априлци - Забележителност Ски писта Острец - Снимка 3