3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Видима

Price comment  Цена:
адрес:
Априлци
имейл:
телефон:
0035969582222

Хижа Видима се намира на левия бряг на реката, която носи същото име, близо до ВЕЦ Видима, на шестстотин метра надморска височина. Представлява голяма, триетажна сграда, разполагаща с капацитет за петдесет и четири места. Стаите са с по 3, 4 и 5 легла, с вътрешни санитарни възли и бани. На разположение на гостите са и апартамент, туристическа кухня, столова, салон с телевизор и множество игри. Наблизо има и ски – влек за любителите на зимни спортове, а в хижата се предлага ски екипировка.

Пътят до хижата е асфалтиран, а самата тя разполага и с паркинг за посетители. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, а отоплението е с печки на твърдо гориво.

Изходен пункт е разклонът в квартал Зора (Зла река) - пеша или с обществен транспорт. Последната спирка на общественият транспорт е 2 километра преди хижата, а нататък се продължава пеша.

Съседни обекти на интерес са ВЕЦ „Видима“, на 15 минути, хижа Зора (8 километра по асфалтов път) - на два часа и хижа Плевен – четири километра по асфалтиран път и час и петнадесет минути по маркирана пътека – общо около два часа и половина пътешествие.

  • Хижи
Априлци - Забележителност Хижа Видима - Снимка 1 Априлци - Забележителност Хижа Видима - Снимка 2