3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Каякинг маршрут къмпинг Рациария...

Price comment  Цена:
адрес:
Арчар
имейл:
телефон:

Дължината на този каякинг туристически маршрут е само тридесет и шест километра и има за изходна точка мястото, на което се е намирал бившият къмпинг „Рациария“, а сега има малък туристически комплекс, където можете да отседнете предишната вечер. Продължителността на трасето по река Дунав е не повече от два-три часа при нормални метеорологични условия. Трябва да имате предвид, че този маршрут е потенциално опасен през късната есен, зимата и ранната пролет, така че е хубаво да предприемате подобна авантюра само в топлите месеци на годината, когато реката е сравнително плитка и спокойна.

В началото на начинанието можете просто да се отпуснете и да дрейфувате по течението на Дунава, разглеждайки околните красоти – двата бряга на реката, живописно обрасли с почти девствена растителност, островите, където се приютяват много водолюбиви птици... Междувременно ще подминете устието на река Арчар, което е особено атрактивно при валежи по течението й, тъй като тя става много бурна и необуздана.

Същото се отнася и за река Лом, която се влива в Дунав при едноименния град под името Лимана. Тя е още по-голяма от Арчар и наистина създава живописна атмосфера. Можете да прекарате няколко часа в Лом – един от непознатите за масовите туристи град, който обаче пази духа на някогашното си възрожденско величие.

Тук наистина има какво да разгледате, а и не се налага да бързате, тъй като от крайната точка на маршрута, Долно Линово, ви разделят само няколко километра. Имайте предвид, че в селото ще ви бъде трудно да намерите място за нощувка, така че е хубаво да сте подготвени за спане на палатка. Бъдете сигурни, че преживяването ще е страхотно, стига да сте се запознали с метеорологичната прогноза.

  • Маршрути
  • Каякинг
Арчар - Забележителност Каякинг маршрут къмпинг Рациария - село Долно Линово - Снимка 1 Арчар - Забележителност Каякинг маршрут къмпинг Рациария - село Долно Линово - Снимка 2 Арчар - Забележителност Каякинг маршрут къмпинг Рациария - село Долно Линово - Снимка 3