3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж село Арчар

Price comment  Цена:
адрес:
Арчар
имейл:
turizam_vd@abv.bg
телефон:
0035994600840

С постоянното си население от повече от две хиляди и петстотин души, Арчар е голямо село не само за Северозапада, но и в национален мащаб. То е известно преди всичко с древноримската крепост Рациария, която е сред най-значимите фортификационни и търговски съоръжения по българските земи в зората на новата ера. В момента жителите на Арчар се препитават преди всичко от земеделие и риболов, но нека да се върнем към плажа на селото.

Бреговата ивица е сравнително широка и чиста, а на повечето места дъното не е опасно, тъй като няма ями, водовъртежи и подводни течения. Все пак трябва да имате предвид, че е неохраняема, така че е хубаво да внимавате за здравето и живота на себе си и на своите близки. Плажът на Арчар е доста дълъг, а друго безспорно предимство е, че в непосредствена близост до него има хубави горички, които дават така желаната прохлада в най-горещите летни дни.

Тук можете както да събирате тен и да плувате, така и да се занимавате с едно от най-разпространените хобита в съвремието ни – риболова, или да практикувате различни водни спортове. Мястото е сравнително спокойно, а ако се постараете, има възможност да намерите и някое наистина усамотено местенце, където да се отпуснете и да релаксирате пълноценно. Можете да отседнете в частна квартира, да опънете палатката си на брега на реката или да разположите караваната си в непосредствена близост до бреговата ивица. В района има възможност да бъдат разгледани много природни, исторически и културни забележителности.

  • Плажове
Арчар - Забележителност Плаж село Арчар - Снимка 1 Арчар - Забележителност Плаж село Арчар - Снимка 2 Арчар - Забележителност Плаж село Арчар - Снимка 3 Арчар - Забележителност Плаж село Арчар - Снимка 4