3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж на къмпинг Ахелой

Price comment  Цена:
адрес:
Ахелой
имейл:
-
телефон:

Плажът на къмпинг “Ахелой” е малък и с тясна пясъчна ивица, но все още носи славата си на едно от най-култовите места за летуване по българското Черноморие, която е придобил по времето на социализма. За съжаление в момента лошата поддръжка и зимните бури са причина по брега да няма почти никакъв пясък, освен на някои по-високи места. Дори този, който е останал, е черен (заради високото съдържание на желязо и манган) и покрит с мидени черупки и водорасли.

Все пак плажът на къмпинг “Ахелой” продължава да е притегателно място за доста туристи, които предпочитат малкото закътани местенца сред природата пред шумните и претъпкани морски курорти. Макар и да не е особено походящ за семейства с деца, плажът е отличен за усамотение и практикуване на всички видове водни спортове.

Друго важно предимство на тази брегова ивица е, че се намира съвсем близо до големите курортни на южното ни Черноморие, особено до “Слънчев бряг”, откъдето отстои само на няколко километра. Плажът е разположен в непосредствена близост до малкото градче Ахелой (община Поморие, област Бургас), известно с една от най-славните военни победи в българската история, която цар Симеон Велики постига над Византия на 20 август 917 година.

Със своите малко повече от две хиляди жители, Ахелой е далеч от стандартите на големите ни и шумни черноморски курорти, което от своя страна го прави предпочитана дестинация за млади хора и любители на природата, странящи от претъпканите ни луксозни дестинации. Тишина, спокойствие и закътани местенца, на които да се скриете от стреса на ежедневието. Това може да ви предложи Ахелой и неговият плаж.

  • Плажове
Ахелой - Забележителност Плаж на къмпинг Ахелой - Снимка 1 Ахелой - Забележителност Плаж на къмпинг Ахелой - Снимка 2 Ахелой - Забележителност Плаж на къмпинг Ахелой - Снимка 3