3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Ахтопол

Price comment  Цена:
адрес:
Ахтопол
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плажът на Ахтопол е сред най-запазените от човешката намеса по българското Черноморие. Той е покрит с фин, златист на цвят пясък и макар и малък (приблизителната му дължина е около два километра), е доста широк, особено в сравнение с останалите пясъчни ивици на юг от Бургас. Буквално на метри от него започва иглолистна гора, сред която можете да си починете от жегите в най-горещите летни месеци, а топлото време, обичайно за най-южната част от крайбрежието ни, способства за това морето да бъде подходящо за къпане от пролетта (май) до късна есен (октомври).

Водата на ахтополския плаж е кристално синя, чиста и прозрачна. Дъното пък е полегато, без ями, водовъртежи и подводни течения. Поради специфичното разположение на мястото, морето тук е спокойно дори и при по-сериозно вълнение във вътрешността.

Въпреки, че туристите, които посещават плажа на Ахтопол, имат възможност да се насладят на всички съвременни удобства, предлагани по курортите (душове, съблекални, платени чадъри и шезлонги), ивицата е достатъчно голяма, за да побере и всички летовници, които желаят да си починат на спокойно и приятно място, без да плащат за това.

Плажът на Ахтопол предлага всички необходими условия за почитателите на водните спортове, за да практикуват пълноценно - джетове, водни ски, екипировка за гмуркане, водни колела... Ивицата се охранява от спасители, така че можете да дойдете тук с децата си и да не се притеснявате за безопасността им.

  • Плажове
Ахтопол - Забележителност Плаж Ахтопол - Снимка 1 Ахтопол - Забележителност Плаж Ахтопол - Снимка 2 Ахтопол - Забележителност Плаж Ахтопол - Снимка 3 Ахтопол - Забележителност Плаж Ахтопол - Снимка 4 Ахтопол - Забележителност Плаж Ахтопол - Снимка 5