3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Делфин

Price comment  Цена:
адрес:
Ахтопол
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плаж Делфин се намира в живописен залив, закътан между село Варвара (община Царево, област Бургас) и един от най-посещаваните курорти на южното ни Черноморие - град Ахтопол. До самия плаж се достига по тясна, стръмна пътека, дълга около сто метра и започваща от разположена на хълма над него поляна. Тревната площ се използва и за паркинг, ако сте пристигнали тук с автомобил.

Делфин е една от най-популярните дестинации сред нудистите в България, макар и да го посещават и обикновени туристи. Тъй като е закътан, но едновременно с това е близо до големи туристически дестинации, той е идеален за плажуване. Най-удобна изходна точка за Делфин е град Ахтопол, в който можете да се наситите на множество тихи и спокойни заведения, предлагащи отлична кухня, а също така и на места, където се вихри безкраен купон.

Плажът е покрит със ситен златист пясък и, макар и малък, обикновено не е прекалено населен. Морето е чисто, дъното е полегато, без ями и водовъртежи. Веднага след Делфин започва централният плаж на Ахтопол, с който той на практика е свързан. Важно е да се отбележи, че Делфин не е охраняем. Тук се намира и едноименният къмпинг. Ако решите да посетите плажа, е хубаво да носите със себе си храна, вода, чадъри и всичко необходимо, за да можете да се отпуснете и да си прекарате добре.

  • Плажове
Ахтопол - Забележителност Плаж Делфин - Снимка 1 Ахтопол - Забележителност Плаж Делфин - Снимка 2 Ахтопол - Забележителност Плаж Делфин - Снимка 3