3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Байкал

Price comment  Цена:
адрес:
Байкал
имейл:
tourpleven@abv.bg
телефон:
0035964824004

Плажът се намира непосредствено до село Байкал (община Долна Митрополия, област Плевен), на дунавския бряг, точно срещу румънския град Корабия. Бреговата ивица е сравнително дълга и широка за стандартите на българското дунавско крайбрежие, покрита с изненадващо фин пясък. Тъй като плажът на село Байкал е почти неизвестен за масовия турист и се използва предимно от местните хора, можете да разчитате, че ако дойдете тук дори и в най-горещите летни дни, без проблеми ще откриете усамотено местенце, на което да събирате тен и да релаксирате на спокойствие.

Що се отнася до възможностите за плуване, те са повече от добри. Речното дъно при Байкал е полегато, без ями и водовъртежи, а течението на реката не е силно, особено през лятото. Водата е доста топла, но все пак предлага така нужното спасение от жегите, характерни за този край. Именно затова през последните години все повече хора от различни краища на България, любители на нестандартните дестинации, далеч от шумните ни и претъпкани курорти идват да почиват тук. Някои от тях дори разпъват палатки, паркират каравани или кемпери.

Нетипично за не особено посещавано от туристите село, в Байкал можете да намерите всичко необходимо, ако решите да отседнете тук за по-дълго - има няколко универсални магазина, както и заведения, в които можете да се отпуснете, да похапнете или да се позабавлявате с приятели. Приятно би ви изненадало и малкото пристанище на селото, от което имате възможност да направите хубав излет с лодка по Дунав, за да се запознаете с красотите на могъщата река.

Байкал предлага възможности за практикуване на много видове туризъм, макар и те да са недостатъчно разработени. Ако все пак не сте придирчиви и сте склонни да се впускате в авантюри, тук можете да се занимавате с различни водни спортове, да наблюдавате впечатляващото многообразие на водолюбиви птици, да си организирате разнообразни велопоходи, да хвърлите въдиците или дори да отидете на лов. Природата в околността наистина е забележителна и изненадва с красотата и многообразието си. От близкия Божевски баир можете да се насладите на панорамни гледки във всички посоки, като най-впечатляваща е тази на север, тъй като в ясно време погледът стига чак до Карпатите.

  • Плажове
Байкал - Забележителност Плаж Село Байкал - Снимка 1 Байкал - Забележителност Плаж Село Байкал - Снимка 2 Байкал - Забележителност Плаж Село Байкал - Снимка 3 Байкал - Забележителност Плаж Село Байкал - Снимка 4