3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Балчик

Price comment  Цена:
адрес:
Балчик
имейл:
info@balchik.com
телефон:
00359899207290

Плажът на Балчик е малък и с недостатъчно пясъчно покритие, което го прави не особено привлекателен за голяма част от туристите. Слабата му популярност обаче си има и несъмнени предимства - ако изберете да почивате тук, ще се радвате на спокойствие, тишина и уединение.

Независимо от не особено голямото пясъчно покритие по плажната си ивица, Балчик е сред доста посещаваните туристически дестинации, като основно туристите, които идват тук, са българи и граждани на Русия, Чехия, Полша и скандинавските страни. Край Балчик има и яхтено пристанище, което организира демонстративни боеве между пиратски кораби, морски пикници, романтични нощни круизи... Все по-голям туристически интерес привличат и двете голф игрища, построени в околностите на града.

Основен плаж е “Централен плаж”, който се намира в непосредствена близост до пристанището на града. Това е най-големият плаж и може да се определи като семеен плаж. Предпочитан е за малките деца поради пясъчното морско дъно и големия бряг, от който всеки родител може да наблюдава децата си.
Плажът разполага със спасители и медицински екип, има и условия за наемане на шезлонг, чадър, водно колело и множество водни атракции.

“Холандски плаж” – намира се до Централен плаж, разделящ се само от една бетонна буна.

“Нов плаж” се намира по крайморската алея “Дамбата”  между хотел – ресторант “Двата петела” и дискотека “Дай-Дай”. Плажът е малък, но се предлагат всички удобства за приятно плажуване – чадър и шезлонг, водни атракции. Към плажа има бетонна буна, която е отворена и са възможни скокове от нея в морето.

Плаж “Принца” е малка пясъчна ивица  между “Дамбата” и Римската баня от архитектурния комплекс “Двореца”. Има поставени чадъри, които са над морското равнище. Не е подходящ за семейства с деца.

Плаж “Двореца” е разположен пред резиденцията на кралица Мария. За да се влезе в морето се пресича крайбрежната алея “Дамба”, където са изградени стълби към морето.

Плаж “Тузлата” се намира на 5 км северно от града, разположен в близост до санаториалния комплекс за рехабилитация с лечебна кал. Изключително девствен плаж. Носенето на плажни принадлежности е задължително.

“Бялата лагуна” е оформен залив, където от размножаващите се там морски микроорганизми водата е мътно бяла. Плажът разполага с не голяма плажна ивица, както и с бетонни съоръжения, позволяващи риболов.

Плажовете на курортния комплекс са отличени с еко награда “Син флаг”. Награждаването с това отличие се базира на изпълнението на 29 критерия в четири области – екологично образование и информация, качество на водата, екологосъобразно управление, безопасност и услуги. Предлага се голямо разнообразие на водните атракции – воден банан, ринг, джетове, водни ски и пр.

  • Плажове
Балчик - Забележителност Плаж Балчик - Снимка 1 Балчик - Забележителност Плаж Балчик - Снимка 2 Балчик - Забележителност Плаж Балчик - Снимка 3 Балчик - Забележителност Плаж Балчик - Снимка 4 Балчик - Забележителност Плаж Балчик - Снимка 5