3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Тузлата

Price comment  Цена:
адрес:
Балчик
имейл:
tic@balchik.bg
телефон:
0035957971087

Плажът Тузлата се намира на четири километра от Балчик и, за разлика от по-голямата част от бреговата ивица по северното ни Черноморие, е покрит с фин и мек, златист на цвят пясък. Местността е известна с хидротермалните извори и балнеолечебния си център. Заради страхотните си природни дадености и отдалечеността си от шумните ни черноморски курорти, плажът е една от популярните дестинации сред любителите на спокойствието и тишината.

Морето в Тузлата е спокойно и плитко, така че е изключително подходящо за плуване, както и за летувания на семейства с малки деца, тъй като родителите могат да оставят малчуганите да лудуват по брега и във водата на воля, без да се притесняват за безопасността им. Минералните извори са със слаба минерализация, което ги прави подходящи за всички и за ежедневна употреба. Що се отнася до лечебната кал, която се черпи от двете лиманни езера в близост, тя има отлични физико-химични качества и привлича хиляди почитатели на нетрадиционните методи за лечение всяка година.

Ако нямате желание да се лекувате, можете просто да се възползвате от отличните условия за плажуване и да събирате тен на морския бряг. Макар и да е сравнително популярен курорт, Тузлата предлага на посетителите си необичайно за Черноморието ни спокойствие. Дори и в най-силния туристически сезон можете да намерите усамотено местенце, на което да опънете кърпата си и да се наслаждавате на прекрасната природа.

  • Плажове
Балчик - Забележителност Плаж Тузлата - Снимка 1 Балчик - Забележителност Плаж Тузлата - Снимка 2 Балчик - Забележителност Плаж Тузлата - Снимка 3 Балчик - Забележителност Плаж Тузлата - Снимка 4