3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писта Плато 1

Price comment  Цена:
адрес:
Банско
имейл:
телефон:
0035974988611

Професионално подготвени, поддържани и обезопасени писти чакат страстните любители на зимните спортове в ски-курорт Банско. Най-високата точна на ски центъра се намира на 2560 метра надморска височина, а най-ниската – 1000 метра. Тук снежното покритие е гарантирано от декември до май.

Насладете се на 70 километра професионално подготвени и надеждно обезопасени писти. От тях за начинаещи 30%, 45% за напреднали и 25% за опитни.

Ски-курортът разполага с писти за начинаещи, напреднали и професионалисти. Ако сте в спорта от скоро или пък искате да разгреете добър избор за начало е писта „Плато 1”. Тя е дълга 1730 метра и трудността й е „лесна”. Платото е просторна писта с постоянен наклон - много подходяща за серия от динамични пускания. Другото хубаво е, че тръгвайки от горната й част и продължавайки по пистите под нея (Шилигарник 1 и 2) може да си направите едно дълго и приятно пускане до Шилигарника. Може би, снежната приказка за вас тази година ще започне именно от Платото! В Банско има още една писта с това име – Плато 2. То е малко по-трудно, но предлага приятно изживяване. Съветът ни към вас е само да се снабдите с надеждна защитна екипировка.

В наши дни над 25 километра бързи и модерни лифтове са на разположение на гостите в ски зона Банско. От тях има 1 кабинков лифт, 6 четириседалкови, 1 триседалков, 3 котви, 3 панички и 10 детски влека. До ски-писта „Плато 1” можете да стигнете с лифт „Бъндерица 2”, лифт „Тодорка” и лифт „Плато”.

През сезон 2012-2013 дневната лифт карта в курорта Банско бе с цена 58 лева за възрастни, 53 лева - за студенти, 49 лева - за ученици, и 38 лева - за деца.

  • Ски писта
Банско - Забележителност Ски писта Плато 1 - Снимка 1 Банско - Забележителност Ски писта Плато 1 - Снимка 2 Банско - Забележителност Ски писта Плато 1 - Снимка 3