3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писта Тодорка

Price comment  Цена:
адрес:
Банско
имейл:
телефон:
0035974988611

Ако искате да изживеете една истинска снежна приказка, качете се на ски-курорт Банско. С всяка изминала година условията за практикуване на зимни спортове се подобряват, а адреналинът е гарантиран. През последните години Банско стана арена на редица световни купи, което издигна авторитета на курорта в очите на туристите у нас и в чужбина. Днес Банско разполага с над 70 километра професионално подготвени и надеждно обезопасени писти. От тях – 30 % за начинаещи, 45 % за напреднали и 25 % за опитни.

Една от атрактивните писти в ски-комплекса носи името на един от най-високите върхове в Пирин планина – връх Тодорка (2746 м). Писта Тодорка представлява ръкав на Балканиада (писта 4). По трудност е разделена на два участъка – в горната си част е със средна трудност, а в ниската - с лека. Ниската част е позната също като „Коларски път” и е удобна за обучение на начинаещи групи. Внимавайте със скоростта си обаче в долната част, заради множеството по-бавни скиори и бордисти. Пистата, с няколко думи, е подходяща за начинаещи и напреднали скиори. Дължината й е 1690 метра с денивелация 470 метра.Съоръжена е със седалков лифт.

Други писти на Банско със средна трудност са: Бъндерица, Балканиада, Стара писта, Юлен, Плато 2, Стражите, Чалин валог 1 и Чалин валог 2. На разположение на туристите, идващи от цял свят, функционира модерна Допелмайер Гондола лифт. Тя ще ви отведе до всяка една от 17-те ски писти на курорта - право в сърцето на Пирин планина. До писта Тодорка можете да стигнете с няколко от модерните лифтове, изградени в курорта. Сред тях са лифт „Бъндерица 1”, лифт „Чалин валог” и лифт „Тодорка”.

Ски-курортът Банско е сред най-популярните дестинации на Балканите за практикуване на снежни спортове. Тя е място както за хоби, така и за професионални изяви.

  • Ски писта
Банско - Забележителност Ски писта Тодорка - Снимка 1 Банско - Забележителност Ски писта Тодорка - Снимка 2