3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Дъното – язовир Батак

Price comment  Цена:
адрес:
Батак
имейл:
телефон:

Плажът е разположен в едноименната местност, в непосредствена близост до стената на язовир „Батак“. На бреговата ивица има както свободна част, където можете да се разположите на спокойствие и да се любувате на красивата природа, събирайки тен, така и зона, в която са поставени чадъри и шезлонги, част от изградения тук хотелски комплекс.

Трябва да имате предвид, че водите на язовира са сравнително студени и през летните месеци, тъй като той се намира високо в Родопите, и плуването в тях си е екстремно преживяване за хора, които не са достатъчно калени. За останалите обаче прекарването тук може да е страхотно, защото изкуственият водоем е изключително красив и чист, а възможностите за упражняване на водни спортове на практика са неограничени.

Тук можете да наемете каяк, кану каяк, сърф, водно колело, моторна яхта или да гребете с лодка в кристалните води. Разбира се, най-популярен е риболовът, тъй като язовир „Батак“ предлага впечатляващо многообразие от видове, а рибното му богатство е огромно. Една от най-големите атракции на комплекса обаче са водните пикници, които се организират тук с моторната яхта. Можете да хапнете рибни специалитети, носейки се по живописния изкуствен водоем.

Дъното е разположено на седем километра от град Батак, в близост до курортните местности Цигов чарк и Свети Константин. Комплексът, построен тук, предлага настаняване в пет къщи (31 двойни стаи и пет апартамента). В рамките му има механа с традиционна българска кухня със сто и петдесет места, барбекю, а на брега е построен живописен кей.

  • Язовири
  • Плажове
Батак - Забележителност Плаж Дъното – язовир Батак - Снимка 1 Батак - Забележителност Плаж Дъното – язовир Батак - Снимка 2 Батак - Забележителност Плаж Дъното – язовир Батак - Снимка 3