3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Язовир Кастел

Price comment  Цена:
адрес:
Батошево
имейл:
castelo-fishing@dir.bg
телефон:
00359888205897

Язовир Кастел е разположен на около 15 километра от град Севлиево и на 18 километра от град Габрово. Изграден е на левия приток на река Росица. Водното му ниво се поддържа от чисти високопланински кладенци, което предоставя чудесна среда за размножаването на разнообразни видове риба. Условията около язовира са идеални за практикуващите различен вид туризъм. Ако желаете може да разпънете палатката си на обозначените за това места. Има изградени и малки китни къщички, ако предпочитате да не спите на открито. Имайте предвид, че за престой край язовира се заплаща. Язовирът е зарибен с много големи количества риба. Има десетки трофейни екземпляри. Често се организират състезания по спортен риболов. Внимавайте, защото риби над определени килограми, трябва да бъдат пуснати обратно, а при опит за нараняването или кражбата им ще бъдете санкционирани. По подробна информация за правилата и цените може да намерите на посочения горе уебсайт на язовира.

Изкуственият водоем е предпочитано място за много рибари, които обичат да водят „битки” с големи трофейни риби, да се насладят и изживеят пълноценна своята почивка край красивата местност, в която е разположен язовира. За предпочитане е да си направите резервация за престой, ако искате да го постите през активния ловен сезон. Язовир Кастел е лесно достъпен, като до него води асфалтиран път, свързващ селата Батошево и Кастел.

В село Батошево, намиращо се само на около 2 километра от язовира, може да посетите два манастира, които се славят с голямото си историческо минало. В Централния Балкан, само на около 35 километра, пък се намира Дивечовъдна база „Лъгът”. Близостта на язовира до град Габрово предоставя възможността да се насладите на известния етнографски музей Етъра – кътчето на родните български занаяти. Ако ви се пътува още малко, може да се отбиете и до Троянския манастир – архитектурен паметник с голяма историческа стойност за България.

  • Язовири
Батошево - Забележителност Язовир Кастел - Снимка 1 Батошево - Забележителност Язовир Кастел - Снимка 2 Батошево - Забележителност Язовир Кастел - Снимка 3