3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски курорт Ком-Берковица

Price comment  Цена:
адрес:
Берковица, връх Ком, местно...
имейл:
genotrikov@abv.bg
телефон:
00359882966499

Под увековечения от писателя Иван Вазов връх Ком се крие едно от бижутата за скиорите в България. Малкият и спокоен ски курорт Ком-Берковица се намира на 15 км от град Берковица, Западна Стара планина. До него води асфалтиран път, който редовно се поддържа и почиства през зимата.

Средногодишната температура в региона е около 11 градуса, а натрупа ли се снежна покривка, се задържа стабилна през целия зимен сезон. Тук се практикуват различни спортове освен ски и сноуборд, така и слалом и ски-бягане. Можете да полетите с парапланер, да разучите един от многото пешеходни маршрути с начална точка хижа Ком или пък да пробвате скално катерене. А пък през лятото местността около пистите е идеално място за пешеходен, скален и колотуризъм.

Далеч от шума и навалицата, ски курортът край Берковица предлага добри условия да поупражнявате хобито си. Пистите не са претъпкани и няма голямо струпване на хора.

Комплексът Ком-Берковица разполага с добре поддържана и ежедневно обработвана алпийска писта с дължина от 1.5 км. Началото й е белязано от връх Малък Ком, извисяващ се на почти 1959 метра надморска височина. Пистата е снабдена с един влек от типа „котва“, а също така разполага и с детски влек. Влекът е нов и модерен, а общата дължина е 800 м.

Не тъете и капка съмнение, че преживяването на пистата в Стара планина ще бъде вълнуващо. Тук ви очакват незабравими моменти, които ще напълнят душата ви. Малкото курортно селище ще ви предостави уединение и спокойствие, усещания, които съвременния динамичен начин на живот не може да ви даде. А силната тръпка от карането на ски и сноуборд, ще ви зареди с адреналин.

На разположение на туристите работи хижа Ком (нова). Тя е разположена на 1640 метра надморска височина и е обновена. Пътят до хижата е асфалтиран, има паркинг. Телефон за контакт: 0953/ 40-24.

Целодневната карта за влек за възрастен е 20 лв., за половин ден цената е 15 лв. Детската карта е 15 лв. за цял ден и 10 лв. за половин ден.

  • Курорти
Берковица - Забележителност Ски курорт Ком-Берковица - Снимка 1 Берковица - Забележителност Ски курорт Ком-Берковица - Снимка 2 Берковица - Забележителност Ски курорт Ком-Берковица - Снимка 3