3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски курорт Картала

Price comment  Цена:
10
адрес:
Благоевград
имейл:
info@kartalaski.eu
телефон:
00359889500421

Във високопланинското дефиле на Рила планина се намира ски център „Картала”. До него се стига по 27 километров асфалтов път, източно от Благоевград. Пътят до курорта е обновен с нов асфалт и се поддържа през всички сезони.

Тук комбинацията от природни дадености и съвсем лека намеса от страна на човека е създала прекрасни условия за почивка и спорт както през топлите, така и през студените месеци. Близостта на природен резерват „Парангалица” е допълнителен бонус, който ще направи преживяването ви незабравимо.

Летният туризъм в този район може да се развива във всички разновидности - общо-рекреативен, пешеходен, еко- туризъм, природо- познавателен и културно-познавателен туризъм. Колкото до снежните спортове, ски център „Картала” включва в територията си ски писти с разнообразен терен и обща дължина от 5 километра. Те са приспособени както за начинаещи, така и за по-напреднали скиори и сноубордисти.

Шестместен кабинков лифт е на разположение на туристите. Той е с начална станция, тръгваща от хотел "Картала" и с обща дължина на въжената линия от 3000 метра. Горната станция на лифта се намира на билото на планината, от където се разкрива изключителна панорамна гледка към Пирин и Рила планина. Ски пистата за алпийски дисциплини е с дължина 2200 метра и е част от основната писта. За нея може да се ползва и отделен ски влек тип "паничка". Денивелацията на тази писта е 370 метра. Начинаещите скиори могат да ползват долната част на пистата, която е с много малък наклон и е изключително подходяща за обучения. За учебната писта може да се ползва самостоятелен ски влек с ръкохватки.

Работно време на ски гардероба, лифтове, ски съоръжения, както и на реторанта, чайната и бара можете да видите на сайта на комплекса.

Дневната карта за всички съоръжения през работната седмица за деца и възрастни е 20 лв. През уикенда - картата за възрастни е 25 лв, а за деца остава 20 лв.

  • Курорти
Благоевград - Забележителност Ски курорт Картала - Снимка 1 Благоевград - Забележителност Ски курорт Картала - Снимка 2 Благоевград - Забележителност Ски курорт Картала - Снимка 3