3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писта хижа Македония

Price comment  Цена:
адрес:
Благоевград
имейл:
телефон:
003597326839

В най-високата планина у нас – Рила, е богата на разнообразие от туристически дестинации, които привличат туристи от цял свят. През зимата особено популярни са ски курортите. Малко хора обаче, особено чужденците, ще узнаят за ски пистата до хижа Македония. Това е от тези места, които си остават изцяло пренебрегвани от масовия турист, но биват оценявани от любителите на природата и спокойното практикуване на ски спортове. Мястото е идеално както за начинаещи, така и за напреднали. Някои казват, че в планината човек се преражда. И това е така – няма как да не бъдете разчувствани и одухотворени от красотата и неподправеността на природата в Рила. Най-доброто, което можете да направите, е да вземете необходимата екипировка, да скочите в колата и да се отправите към седловината Мечи проход. Именно там се намира една от най-високо разположените хижи у нас – „Македония”. Тя се разполага на 2166 метра надморска височина, между Голям и Малък мечи връх. Край хижата има ски-писта, съоръжена с два влека, забавни игри и площадка за спортни игри.

Подходящо изходно място за достигане до хижата е близко намиращия се град Благоевград. Тридесет и девет километра по алфалтов път и след това почти час по трошено-каменна настилка ви делят от хижата.

Докато се наслаждавате на зимната си отпуска, можете да се отбиете до някои от забележителностите в Рила – Рилския манастир, Рилските езера, курортно селище Паничище, местността Кирилова поляна, Сухото езеро, Църквата "Св.Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" и много други.

  • Ски писта
  • Хижи
Благоевград - Забележителност Ски писта хижа Македония - Снимка 1 Благоевград - Забележителност Ски писта хижа Македония - Снимка 2 Благоевград - Забележителност Ски писта хижа Македония - Снимка 3