3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Бодрост

Price comment  Цена:
7.00
адрес:
Благоевград
имейл:
ajgidik@abv.bg
телефон:
00359889077212

Хижа „Бодрост” се намира в едноименния курорт, който е разположен на 27 километра североизточно от Благоевград. Пътят до хижата е асфалтиран и добре поддържан през всички сезони. Сградата е основно ремонтираната през 2009 година.

Хижата представлява двуетажна масивна сграда с общ капацитет от 40 места за нощувка, които са разпределени в стаи с по две, четири, пет , шест и десет легла. Сградата е електрифицирана и водоснабдена. По-голяма част от стаите имат самостоятелен санитарен възел и баня. Сградата на хижата се отоплява с радиатори, захранвани от котел на твърдо гориво. На разположение на туристите са просторна столова, бюфет и туристическа кухня. За членове на Българския туристически съюз и за групи се правят отстъпки. Хижата предлага на услугите на посетителите и ски-гардероб. За любителите на зимните спортове на разположение са ски-писти с обща дължина 4 километра и 750 м., кабинкова въжена линия с капацитет 1400 души/час, дължина 3000 м. и денивелация 900 м., ски-влек "Помагалски" с капацитет 900 души/час и дължина 1500 м., ски-влек за начинаещи, който е с капацитет 500 души/час и дължина 300 м. Кабинковият лифт работи целогодишно през всички дни от седмицата, с изключение на понеделник, когато се провежда профилактика на съоръженията. Местността е изходен пункт за краткотрайни излети до красиви местности и природни образувания и многобройни добре маркирани туристически маршрути в Югозападна Рила. Сред тях са туристически пътеки към хижите „ „Македония” – 3.30 часа, „Чакалица” – 4.30 часа и хижа „Семково” – 6.00 часа.

  • Хижи
Благоевград - Забележителност Хижа Бодрост - Снимка 1 Благоевград - Забележителност Хижа Бодрост - Снимка 2 Благоевград - Забележителност Хижа Бодрост - Снимка 3