5 stars 5 stars 5 stars 5 stars 5 stars

Град
Боровец

Price comment  Цена:
адрес:
Боровец
имейл:
info@borovets-bg.com
телефон:
+359889607000

Боровец - гордостта на българските зимни курорти. Отстои само на 10 км. от Самоков, на около 72 км. от столицата и на 124 км от Пловдив. Боровец е леснодостъпен и е свързан с изброените градове посредством много добре изградена и поддържана шосейна мрежа.

Това е един от най-старите български курорти и най-голям зимен и ски център. Началото си води още от далечната 1897г.

Разположен е в северните склонове на Рила в подножието на най-високия връх на Балканския полуостров - Мусала (2925м.) и на около 10 км. от него по въздушна линия, сред вековни иглолистни гори. Климатът е изключително благоприятен и здравословен. Въздухът е кристално чист. Лятото е свежо и прохладно, а зимата е мека без резки застудявания. Има много слънчеви дни през цялата година, а снежната покривка често е с дебелина над един метър и се запазва от декември до началото на април.

Без съмнение истинската привлекателност и очарование на Боровец е през зимата. Изградени са 58 км. писти с различна дължина и степен на трудност. Пистите са групирани в 3 района: Ситняково-Мартинови бараки - 8 писти, Маркуджик - 4 писти и Ястребец - 3 писти. Пистите на Ястребец са с най-висок клас, и обикновено на тях се провеждат по-значимите състезания, а на Маркуджик са с най-голяма височина. От 2003 година на някои от пистите на Мартинови бараки са създадени условия и за нощни спускания. Пистите се обслужват от лифтове с капацитет около 15500 туриста на час. Пистите са маркирани и обозначени със знаци на няколко езика. Качеството и дебелината на снежната покривка се осигурява допълнително и от оръдията за сняг. Боровец е предизвикателство и любимо място за сноубордистите, на които предлага различни по сложност и натовареност терени. Курортът предлага на ски бегачите писти за дълго бягане в местностите Широка поляна” и “Варника”.

Комплексът разполага и с луксозни хотели, хижи, ресторанти, барове, дискотеки и магазини. Боровец е сред зимните курорти с най-силно развит нощен живот. Боровец е и начална точка за много пешеходни маршрути - до връх Мусала (около 6 часа), до двореца Ситняково (около 1,30 часа), до хижа Марица - (около 4,30 часа). Винаги преди да тръгнете в планината кажете на вашите близки, приятели или на някой от хотела кой маршрут сте избрали. Информационният център на курорта Боровец - Borovets Adventure Center се намира в търговската алея на хотел „Рила”. Той предлага пълна информация за цялата програма от активности на Бороспорт и работи всеки ден от 9 до 21 часа. Детски клуб Бороленд е спасението за родителите и истинската забава за децата. Актуалните цени за лифт карти и работно време на лифтовете ще откриете на сайта на курорта. Възползвайте се от всички забавления на Боровец и не забравяйте телефона на Планинската спасителна служба - +359 887 100 243.

Боровец - Забележителност Боровец - Снимка 1 Боровец - Забележителност Боровец - Снимка 2 Боровец - Забележителност Боровец - Снимка 3 Боровец - Забележителност Боровец - Снимка 4 Боровец - Забележителност Боровец - Снимка 5 Боровец - Забележителност Боровец - Снимка 6 Боровец - Забележителност Боровец - Снимка 7 Боровец - Забележителност Боровец - Снимка 8