3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Маунтин Байк Парк

Price comment  Цена:
адрес:
Боровец
имейл:
info@borovetsbikepark.com
телефон:
+359893831559

Borovets Mountain Bike Park бе създаден през 2010 г. и разполага с над 20 км маркирани трасета с различни нива на трудност, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Гордостта на парка е трасето за дисциплината “даунхил”. То е с дължина 2400м, 440м денивелация и е оборудвано с множество съоръжения за максимално силно усещане. То е изградено по всички приети стандарти и е годно за провеждане на състезания от международно и световно ниво.

За този сезон беше изградено ново фамилно трасе, което е подходящо за всички възрасти. То е с дължина 14 км, с лека натовареност, като обикаля някои от най-красивите местности в курорта. За преминаването му са ви нужни около два часа, което го прави много подходящо за семейни разходки.

Специално оборудвания лифт (Ситняково експрес), снабден с куки за окачване на велосипедите ще ви качи за по-малко от 12 минути до старта на вашето незабравимо приключение. В целия парк са използвани само естествени материали, което прави парка екологично чист, в пълна хармония с околната среда. Маршрутите са живописни и отвеждат ентусиазираните колоездачи до няколко забележителни гледки и природни скъпоценности в околностите на Боровец – Черната скала, Мусаленска пътека и връх Мусала, Царска Бистрица, дворец Ситняково и други.

Наема на цялостна екипировка струва 12 лв, а на велосипед 40 лв за цял ден. Можете да наемете и инструктор като цените са между 40 и 120 лв. С предварителна заявка може да заснемете вашето байк приключение. За всичко, свързано с това изживяване може да посетите „Адвенчър център” на търговската алея на хотел „Рила”.

  • Паркове
Боровец - Забележителност Маунтин Байк Парк - Снимка 1 Боровец - Забележителност Маунтин Байк Парк - Снимка 2 Боровец - Забележителност Маунтин Байк Парк - Снимка 3 Боровец - Забележителност Маунтин Байк Парк - Снимка 4 Боровец - Забележителност Маунтин Байк Парк - Снимка 5