3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж село Ботево

Price comment  Цена:
адрес:
Ботево
имейл:
телефон:

Плажът край видинското село Ботево се „появява“ само през най-горещите месеци на годината, когато нивото на река Дунав е достатъчно ниско. За сметка на това обаче, пясъкът тук е много фин, с хубав златист цвят, а бреговата ивица е чиста и приятна, закътана в уютен залив. Друго предимство е, че мястото е много усамотено и бива посещавано само от местните хора и жителите на околните населени места, така че можете да намерите къде да останете насаме със себе си и да релаксирате пълноценно.

Дъното на реката тук е сравнително полегато, тъй като село Ботево се намира на голям завой на Дунав и той не е толкова бурен и бърз, дори и при най-големите пролетни наводнения. Все пак трябва да имате предвид, че плажът е неохраняем и това е предпоставка за потенциално опасни инциденти, особено, ако не сте добри плувци или дойдете тук с малки деца. На бреговата ивица няма никакви заведения и места за хранене, така че трябва да носите всичко необходимо със себе си.

Ако обаче предпочитате спокойствието и възможността да се наслаждавате на природата пред лукса и удобствата на големите ни туристически дестинации, плажът край село Ботево може да се окаже място, което ще ви хареса наистина и ще ви привлича да го посещавате отново и отново. Подготвите ли се достатъчно добре, тук можете да практикувате повечето видове водни спортове. Мястото е подходящо и за къмпингуване.

  • Плажове
Ботево - Забележителност Плаж село Ботево - Снимка 1 Ботево - Забележителност Плаж село Ботево - Снимка 2 Ботево - Забележителност Плаж село Ботево - Снимка 3