3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Брегаре

Price comment  Цена:
адрес:
Брегаре
имейл:
tourpleven@abv.bg
телефон:
0035964824004

Плажът на село Брегаре се намира на изток от него, в близост до моста на преминаващата оттам река Искър. Бреговата ивица е къса и тясна, но за сметка на това предлага усамотение и прохлада през голяма част от лятото. Слънчевите лъчи са щедри за тези, които искат да събират тен, а, ако имате желание да се отървете от жегите, водите на Искър са на ваше разположение. Тук реката има полегато дъно, така че е нужно само малко внимание, за да няма никаква опасност за вас и за близките ви. Течението е слабо, което ви позволява да плувате и навътре в реката, ако сте уверени във възможностите си.

Наоколо има отлични условия за практикуване на риболов. Затова през сезона тук се събират много въдичари не само от региона, но и от други части на страната. Уловът обикновено е голям, особено през ако намерите някое усамотено и подходящо местенце, каквито съвсем не липсват. За съжаление обаче, реката често има незадоволително качество, що се отнася до чистотата на водата, тъй като минава през едни от най-замърсените в промишлено отношение региони на страната.

Ако решите да останете на плажа край Брегаре за повече време, няма защо да се притеснявате. В селото има няколко универсални магазина, малки ресторантчета и заведения, в които можете да изпиете нещо разхладително или да се позабавлявате с приятели.

  • Плажове
Брегаре - Забележителност Плаж Село Брегаре - Снимка 1 Брегаре - Забележителност Плаж Село Брегаре - Снимка 2