3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Брош

Price comment  Цена:
адрес:
Брош
имейл:
телефон:
00359897994936

Плажът се намира край кърджалийското село Брош, разположено в Източните Родопи, на около 240 метра надморска височина. То се намира само на пет километра от областния град, на брега на язовир “Кърджали”, който е един от най-големите изкуствени водоеми не само в България, но и на Балканския полуостров.

Макар че лятото е сухо и горещо, наличието на язовира, изобилието от зеленина и красиви гледки в околностите му и особено възможностите за плажуване и практикуване на водни спортове правят малкото селце все по-предпочитана туристическа дестинация. Затова допринасят и добре поддържаните комплекси, изградени в непосредствена близост до него. Допълнително предимство е, че в съседното село Енчец (един километър) има поща, здравна служба, детска градина и училище, така че можете дори и да се заселите тук, ако се влюбите в този край. А, ако дойдете веднъж, ще ви е трудно да не го направите.

През лятото тук има отлични условия за пълноценна почивка. Съчетанието от гъста гора, живописна планина, голям изкуствен водоем с кристалночиста вода и здравословен климат привлича в Брош все повече туристи с всяка следваща година. Макар и плажът на селото да не е обособен, поддържан или охраняван, тук идват много любители на спокойствието и тишината, търсещи къде да намерят така желаното местенце, за да се скрият от пренаселеността на големите курорти и градове.

Тук можете да намерите усамотено местенце, на което да се отпуснете, наслаждавайки се на пълноценна почивка и на щедрите слънчеви лъчи. Имате възможност и да поплувате, но все пак внимавайте, защото, макар дъното да е полегато и да няма подводни течения, тук не можете да очаквате помощ от професионален спасител. Туристическите комплекси предлагат разнообразни възможности за практикуване на водни спортове - водни колела, джетове, сърф, водни ски. Има и модерна гребна база.

Разбира се, най-популярен е риболовът, особено имайки предвид огромното многообразие на видове риба и богатия улов. Можете да хвърлите въдиците за бяла риба, амур, кефал, костур, пъстърва, есетра, уклей, червеноперка. Ако не сте въдичар, но обичате да хапвате риба, можете да го направите във впечатляваща обстановка - на някои от плаващите понтонни ресторанти, предлагащи незабравими моменти сред спокойните води на язовира.

  • Плажове
Брош - Забележителност Плаж Село Брош - Снимка 1 Брош - Забележителност Плаж Село Брош - Снимка 2 Брош - Забележителност Плаж Село Брош - Снимка 3