3 stars 3 stars 3 stars

Музей
Бургас - Регионален исторически ...

Price comment  Цена:
2
адрес:
Бургас, 69, ул. Славянска
имейл:
main@burgasmuseums.bg
телефон:
+35956820344

Регионалният исторически музей в Бургас е най-големият музей в Югоизточна България. Той е създаден през 1912 г. . като частен музей към Бургаското археологическо дружество „Дебелт” от група интелектуалци и радетели за разкриване на историческото минало на Бургаските земи. РИМ Бургас е съставен от четири експозиции разположени в отделни сгради: Археологическа, Етнографска, Природонаучна и Историческа.

Музеят има утвърдена и целогодишно функционираща туристическа и образователна програма за представяне на българската традиции, фолклор и занаяти с участието на професионални творци и любители. През лятото в музея работят детски школи по изучаването на традициите, а на археологическите разкопки се организират младежки и студентски практики-обучения. Все по-популярна става програмата „Приключение в музея”, която е безплатна и запознава децата с колекциите в музея под формата на игри. Провежда се през месец юни. Ако обичате животните и природата, и желаете да научите повече, може да се присъедините към еко клуб „Вая” към Природонаучния музей. Тук ще откриете щанд от минерали и кристали, изберете този, който отговаря на вашата зодия.

РИМ Бургас участва за поредна година в „Европейска нощ на учените”, която се провежда в края на септември. На щанда на Етнографския музей се предлагат сувенири, които илюстрират старите български занаяти. Те са ръчно изработени изцяло от естествени и екологични материали. Всеки посетител на музея може да отнесе частица от автентичния бит и култура на Бургаския регион.

Всяка експозиция към музея е интересна и впечатлява посетителите. Музеят работи непрекъснато , за да доближи малки и големи до миналото на този край по един иновативен, интересен и забавен начин. Не пропускайте еко работилницата, ритуали и проекти, които дават един различен облик на музейните експозиции.

Беседите струват 5 лв, позволява се заснимане, което се заплаща – 3 лв. 30 минутна видео прожекция може да видите срещу 4 лв. Всеки понеделник от 10:00 до 16:00 ч. учениците могат да посетят музея безплатно.

Работно време: 09:00 до 17:00

Бургас - Забележителност Бургас - Регионален исторически музей - Снимка 1 Бургас - Забележителност Бургас - Регионален исторически музей - Снимка 2 Бургас - Забележителност Бургас - Регионален исторически музей - Снимка 3 Бургас - Забележителност Бургас - Регионален исторически музей - Снимка 4