3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Бургас Северен плаж

Price comment  Цена:
адрес:
Бургас
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956907215

Както е логично да се предположи от името му, Северният плаж на Бургас се намира на север от вторият по големина град на българското Черноморие. Той е доста голям за стандартите на южната част на бреговата ни линия. Средната му широчина е почти четиридесет метра, дължината му е цели 1716 метра, а общата му площ възлиза на 60 711 кв. м.

Поради внушителните си размери, плажът не се пренаселва почти никога, дори и в най-активната част на туристическия сезон. Ивицата тук се почиства ежедневно, което позволява на посетителите й да се насладят пълноценно на мекия и фин пясък. Морските води са чисти и прозрачни, въпреки близостта на големия град. Ако имате малко късмет, на Северния плаж на Бургас можете да намерите някое закътано местенце, на което да си починете в усамотение, мигом забравяйки за целия стрес на ежедневието.

Плажът се охранява от професионални спасители (поставени са цели четиринадесет спасителни поста), а, колкото и прозаично да звучи, за качествения релакс на летовниците допринася и фактът, че ивицата се обезпаразитява редовно. Ако южното слънце ви напече прекалено много, можете да се разхладите в някое от малките, уютни заведения, изградени на самия плаж. За активните натури са създадени условия за практикуване на всички видове водни спортове. Изградени са и две игрища за плажен футбол, както и четири за плажен волейбол.

Морето тук е плитко и спокойно, дъното е полегато и не крие никакви неприятни изненади като мъртви течения или ями. По ивицата са изградени четиринадесет съблекални, всяка от които е оборудвана с душове и мивки. Половината плаж е свободна за достъп зона, а върху останалата площ са поставени цели седемстотин чадъра, които осигуряват комфорт на посетителите. Допълнително предимство на бургаския Северен плаж е, че до него се стига изключително лесно както с автомобил, така и пеша.

  • Плажове
Бургас - Забележителност Бургас Северен плаж - Снимка 1 Бургас - Забележителност Бургас Северен плаж - Снимка 2 Бургас - Забележителност Бургас Северен плаж - Снимка 3