3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Парк Минерални Бани

Price comment  Цена:
адрес:
Бургас
имейл:
телефон:

Парк „Минерални бани” се намира в близост до района на бургаските квартали Банево и Ветрен. Той е предпочитана дестинация за разходка, отдих, спорт и пикник през почивните дни на много граждани на град Бургас и околностите. До парк „Минерални бани“ се стига и с редовна автобусна линия № 30. Разположен е сред прекрасна зелена местност с множество широколистни и иглолистни дървета и храсти. Въздухът тук е чист и прохладен през горещите летни дни. Паркът разполага с градински барбекюта, дървени маси, пейки, спортни и детски площадки. Минералните Бани са известни със своята минералната вода с температура от 41 градуса, която е предпоставка за множеството почивни и рехабилитационни станции, намиращи се тук. Красивата природа, в съчетание с минералната вода и кътовете за почивка, са примамливо място за поколения бургазлии и гости на града.

В близост до парка се намира античният и средновековен град „Акве калиде – Термополис”, възникнал около топлите минерални извори още в тракийско време в І-вото хилядолетие преди Христа. Тук било най-почитаното в древността Светилище на трите нимфи, покровителки на носещата здраве сила на минералните извори. На територията на „Акве Калиде“ са разкрити древните постройки на термите, обществени сгради, църква от VІ-ХІІІ в., Юстинияновата крепостна стена, тракийски некропол и светилище. Съвсем скоро предстои откриването на посетителски център с мултифункционални зали и музей. За любителите на спорта тук се намира и плувен басейн, достъпен и за хора с увреждания. Парк „Минерални Бани" е отлична възможност да избягате от градската шумотевица и да се насладите на един прекрасен ден, сред красотата на природата.

  • Паркове
Бургас - Забележителност Парк Минерални Бани - Снимка 1 Бургас - Забележителност Парк Минерални Бани - Снимка 2 Бургас - Забележителност Парк Минерални Бани - Снимка 3 Бургас - Забележителност Парк Минерални Бани - Снимка 4 Бургас - Забележителност Парк Минерални Бани - Снимка 5