3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Росенец - Отманли

Price comment  Цена:
адрес:
Бургас
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плаж Росенец се намира в края на живописния едноименен парк (известнен и като “Отманли“). Разположен е в землището на село Атия, което отстои на петнадесет километра южно от Бургас, вторият по големина град на българското Черноморие и на деветнадесет километра северно от един от най-емблематичните ни курорти Созопол.

Едно от основните достойнства на плаж Росенец е, че той не е застроен и предлага всички възможности да релаксирате пълноценно сред вълшебната природа на южното ни крайбрежие. Той никога не е пренаселен и, макар и малък, е закътан в хубав залив, така че имате възможност да се отпуснете и да намерите местенце, на което да се усамотите. Това го прави желано място за почивка от хора, които искат да се освободят от стреса на ежедневието и да изкарат лятната си почивка на спокойно място.

Природата наоколо наистина е впечатляваща - живописни скали и тучни гори заобикалят плажа и създават възможност на летовниците да намерят така желаната прохлада в най-горещите дни. Морето е плитко и спокойно, а плажната ивица е покрита с фин и мек пясък. На самия плаж има заведение, в което можете да изпиете нещо разхладително, да хапнете някой морски специалитет или просто да се позабавлявате с приятели.

Невероятната панорама, която се открива към остров Света Анастасия съвсем не е за пренебрегване, особено имайки предвид, че се намирате на около десет минути с автомобил от Бургас. В непосредствена близост е парка “Росенец”, в които можете да получите така желаната прохлада след продължително събиране на тен. Тук има няколко беседки, спортни игрища и зона за барбекю, така че всички условия да получите едно отлично преживяване са на лице. Останалото зависи от настроението ви.

  • Плажове
Бургас - Забележителност Плаж Росенец - Отманли - Снимка 1 Бургас - Забележителност Плаж Росенец - Отманли - Снимка 2 Бургас - Забележителност Плаж Росенец - Отманли - Снимка 3