3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Сарафово

Price comment  Цена:
адрес:
Бургас
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плажът Сарафово се намира в едноименния квартал на Бургас, на четиринадесет километра северно от центъра на града и на дванадесет югозападно от Поморие. Той е типичен градски плаж и е изключително популярен сред местните хора за събиране на тен и плуване. Въпреки това е сравнително спокоен дори в разгара на туристическия сезон. Това се дължи на сравнително слабата му известност сред летовниците, защото остава встрани от основните дестинации.

Тук можете да се възползвате от платената зона, която предлага чадъри и шезлонги под наем, или просто да разпънете кърпата си в свободната част, която е не по-малко хубава. Наоколо има магазини, барове, ресторанти, предлагащи богато меню. Самият плаж е дълъг цели четири километра и е покрит с фин пясък. Морето е топло, чисто и спокойно, без дънни ями и подводни течения, така че можете да поплувате в него съвсем спокойно, наслаждавайки се на изживяването.

На места пясъкът е с черен цвят, което се дължи на високото съдържание на желязо и манган в него. В тези участъци плажът се нагрява много бързо и до високи температури, така че ходенето бос е почти невъзможно. Водата е доста плитка, което я прави подходяща за семейства с малки деца, така че можете да се отпуснете и да оставите малчуганите да се забавляват на воля.

На плажа в Сарафово имате възможност да практикувате всички водни спортове. На ваше разположение са водни колела, т. нар. “банани”, джетове, скутери... Мястото е подходящо за гмуркане, както и за каране на уиндсърф и кайтове. Плажът е охраняван от професионални спасители, а в близост има много хотели, семейни вили и частни квартири, в които можете да се настаните на разумни цени.

  • Плажове
Бургас - Забележителност Плаж Сарафово - Снимка 1 Бургас - Забележителност Плаж Сарафово - Снимка 2 Бургас - Забележителност Плаж Сарафово - Снимка 3