3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Солниците

Price comment  Цена:
адрес:
Бургас
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плаж Солниците се намира край Бургас и е един от най-усамотените и диви в района на втория ни по големина морски град. Разположен е северно от Централния градски плаж, в близост до Атанасовското езеро. За разлика от повечето плажове в и около града почти никога не е претъпкан с туристи, макар и през последните години да става все по-популярен както сред бургазлии, така и сред летовниците.

Основното предимство на плаж Солниците е именно усамотението му. Той е предпочитан от хората, които не харесват шумните и претъпкани туристически дестинации, а са привлечени от усамотението и близостта с природата. Това прави Солниците особено популярен сред семействата с малки деца. Той е любим и на почитателите на водните спортове, особено на феновете на кайта и уиндсърфинга.

В случай, че искате да плажувате на Солниците, важно е да знаете, че той не се охранява и трябва да бъдете внимателни с плуването в морето. Най-близките заведения се намират на няколкостотин метра. Затова е хубаво да си вземете вода, храна и всичко необходимо предварително. За препоръчване е да си носите и чадър.

Характерно за плажната ивица е, че тя е покрита с фин и чист черен пясък, придобил този цвят заради високото съдържание на желязо и манган. Затова слънцето го нагрява доста силно и в горещите дни е почти невъзможно да се ходи с боси крака по него. В разположените в непосредствена близост бургаски солници има басейни с лечебна кал, сол и луга, които привличат много туристи, желаещи да се лекуват или просто да релаксират пълноценно. До самия плаж има безплатен паркинг.

  • Плажове
Бургас - Забележителност Плаж Солниците - Снимка 1 Бургас - Забележителност Плаж Солниците - Снимка 2 Бургас - Забележителност Плаж Солниците - Снимка 3 Бургас - Забележителност Плаж Солниците - Снимка 4