3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Централен плаж Бургас

Price comment  Цена:
адрес:
Бургас
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Централният плаж на Бургас е едно от най-посещаваните места по българското Черноморие изобщо. Вече десетилетия той е едно от любимите места за прекарване на лятната почивка както за българи, така и за чужденци. Предлагащ отлични условия за релакс и събиране на тен, той е разположен в непосредствена близост както до пристанището на втория по големина морски град, така и до красивата Морска градина.

Плажът има впечатляваща дължина, около два километра, а на места широчината му достига до тридесет метра. На определени места пясъкът има почти черен цвят, което се дължи на високото съдържание на желязо и манган. В никакъв случай обаче не бива да се притеснявате, че плажът е замърсен. Напротив, той се почиства постоянно и създава всички условия за приятно прекарване на туристите.

Шезлонгите и чадърите са напълно безплатни за посетителите на плажа, което е прецедент по българското Черноморие. Плажът е охраняван от спасители през целия ден, така че можете да бъдете спокойни за себе си и близките си. В близост има десетки заведения, където можете да хапнете, да се позабавлявате с приятели или просто да се насладите на някоя разхладителна напитка.

В най-горещите дни можете да се спасите от големите жеги в Морската градина, отстояща само на няколко десетки метра, където короните на широколистните дървета ще ви осигурят така желаната прохлада. В парка има много атракции за деца и заведения, в които можете да си починете пълноценно и да се позабавлявате с приятели.

  • Плажове
Бургас - Забележителност Централен плаж Бургас - Снимка 1 Бургас - Забележителност Централен плаж Бургас - Снимка 2 Бургас - Забележителност Централен плаж Бургас - Снимка 3 Бургас - Забележителност Централен плаж Бургас - Снимка 4