3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Варвара

Price comment  Цена:
адрес:
Варвара
имейл:
телефон:

Плажът на село Варвара (община Царево, област Бургас) е отлично поддържан. На него има зона с платени чадъри и шезлонги, както и свободно пространство за туристите, които предпочитат да опънат хавлиите си направо на мекия, фин пясък. За здравето, безопасността и спокойствието на плажуващите се грижат професионални спасители.

Закътан в полите на Странджа планина, между курортните градове Ахтопол и Царево, плажът на Варвара е заобиколен от буйна зеленина и предлага така желаната прохлада дори и в най-горещите летни дни. Плажът е покрит със златист пясък и е закътан сред живописни скали. Ако сте любители на природата, Варвара и нейният плаж са изходна, междинна и крайна точка на много туристически маршрути, повечето от които ще ви отведат в магичните дипли на Странджа.

Основната част от туристите, които посещават плажа на Варвара, са семейства с малки деца, тъй като плиткото, топло море без никакви дънни ями и подводни течения е подходящо за малчуганите и създава комфорт на родителите, които могат спокойно да си почиват, докато децата им лудуват по плажа и по брега. Плажът на Варвара предлага отлични условия за къмпингуване, практикуване на водни спортове, а на пясъчната ивица са изградени игрища за плажни футбол и волейбол.

В селото можете да си намерите квартира или да отседнете в хотел, но при всички случаи трябва да посетите някой от десетките ресторанти, които предлагат местни специалитети и разнообразна кухня. Ако пък предпочитате, имате възможност да прекарате приятна вечер с приятели до лагерния огън на плажа, на самия морски бряг.

  • Плажове
Варвара - Забележителност Плаж Варвара - Снимка 1 Варвара - Забележителност Плаж Варвара - Снимка 2 Варвара - Забележителност Плаж Варвара - Снимка 3 Варвара - Забележителност Плаж Варвара - Снимка 4