3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Офицерски плаж

Price comment  Цена:
адрес:
Варна
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Офицерският плаж във Варна се намира в Морската градина, точно под един от най-известните ресторанти на черноморската ни столица - “Хоризонт”. Пясъкът тук е мек, ситен и с приятен златист цвят. Мястото е особено популярно и защото предлага всички условия да се поглезите в някое от многобройните заведения в близост. В тях морските деликатеси са на особена почит. Ако ли пък предпочитате по-непосредствените забавления, можете да седнете в някое от "капанчетата", изградени направо на плажната ивица, и да се порадвате на порция цаца и студена бира.

На Офицерския плаж са поставени душ кабини, в които туристите могат да се измият от пясъка или да се преоблекат. За безопасността на плажуващите се грижат професионални спасители, а морската вода тук е много по-чиста, отколкото на повечето плажове по големите ни курорти.

Офицерският плаж предлага отлични условия за практикуване на водни спортове. Тук можете да карате водни ски, водно колело, джет, да се гмуркате или просто да плувате в топлото, спокойно море. Помислено е и за любителите на плажни футбол и волейбол, като за тях са построени няколко игрища. Тъй като е много харесван и предпочитан както от варненци, така и от гостите на града, през летния сезон Офицерският плаж е доста пренаселен и, за да си намерите място на него, е хубаво да дойдете рано сутрин.

Тук има и участък с платени чадъри и шезлонги, но ако не искате да бъркате в джоба си, можете да се настаните в безплатната зона. Едва ли е нужно да споменаваме, че Варна е един от най-популярните ни морски курорти. Стотиците забележителности и атракциони, прекрасните архитектура и климат, бурният нощен живот привличат тук всяка година десетки хиляди туристи.

  • Плажове
Варна - Забележителност Офицерски плаж - Снимка 1 Варна - Забележителност Офицерски плаж - Снимка 2 Варна - Забележителност Офицерски плаж - Снимка 3