3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Галата

Price comment  Цена:
адрес:
Варна
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Плаж Галата е разположен в подножието на едноименния нос, които се издига в североизточния ъгъл на Авренското плато, в най-южната точка на Варненския залив. До него се достига по стълби, спускащи се през живописна гора от южната част на квартал “Галата”. За разлика от повечето плажове, намиращи се на територията на морската ни столица, той е много спокойно място, на което можете да си отпочинете от градския шум.

Сравнително малък и скалист, той е предпочитано място за ценителите на усамотението и кристално чистата морска вода. Разположен на около седем километра от центъра на Варна, плажът Галата не е замърсен или застроен и предразполага към пълноценен отдих сред природата, макар и де факто да се намира в рамките на втория по големина български град. Плажът е труднодостъпен, тъй като до него не води асфалтов път и затова е предпочитан от любители на летуване сред природата и нудисти.

В сравнение с повечето други варненски плажове, този под нос Галата е сравнително рядко посещаван. Въпреки това, той предлага усещане за уют, тъй като е заобиколен от високи скали, които сякаш го изолират от останалия свят. По него няма заведения за хранене и е неохраняем. Поради тези причини трябва да носите всичко необходимо със себе си и да внимавате за безопасността на децата си, ако идвате с тях.

Галата обаче е подходящ за всеки любител на приятното плажуване далеч от шумните места, на които се събират хиляди туристи. Кристалночистата вода, мекият, златист пясък, възможностите за къмпингуване, отличните условия за риболов, събиране на миди и практикуване на водни спортове, го превръщат в едно от последните почти девствени места по бреговата линия на морската ни столица. Ако не сте почитатели на къмпингуването, можете да отседнете в някое от малките хотелчета в квартал “Галата”, където има и разнообразни ресторанти, механи и нощни заведения.

  • Плажове
Варна - Забележителност Плаж Галата - Снимка 1 Варна - Забележителност Плаж Галата - Снимка 2 Варна - Забележителност Плаж Галата - Снимка 3 Варна - Забележителност Плаж Галата - Снимка 4