3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж на квартал Аспарухово

Price comment  Цена:
адрес:
Варна
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Плажът на квартал “Аспарухово” е сред най-приятните и предпочитани от варненци и гостите на морската ни столица. Разположен е на тихо и закътано сред природата местенце в непосредствена близост до нос Галата и Аспаруховия парк. Плажът е обграден със зелени площи, които дават възможност на посетителите да се скрият в големите летни горещини.

Заради чистия въздух, запазената природа на района и спокойното море, мястото е предпочитано от семейства с малки деца. Площта е доста голяма и не е заета с чадъри и шезлонги, което дава възможност спокойно да си намерите място и да се разположите удобно. Това прави този плаж един от малкото в района на Варна, които не са претъпкани в разгара на туристическия сезон.

Трябва да имате предвид, че Аспаруховският плаж не се охранява от спасители и не се стопанисва, така че на брега му често се струпват водорасли и мидени черупки. Наоколо обаче има няколко уютни заведения, в които можете да се разхладите с напитка или да хапнете. Плажът е посещаван основно от хора, които се стремят да останат настрани от шумотевицата и блъсканицата на най-нашумелите дестинации.

Дотук може да се стигне с редовен градски транспорт от централната част на град Варна. Ако ли пък сте с кола, имате възможност да я спрете на безплатен паркинг непосредствено до плажа. Наблизо има хубав парк и игрища за волейбол и мини голф. Условията за практикуване на водни спортове и особено на сърф и кайт са отлични. На плажа е изградено и сърф училище.

  • Плажове
Варна - Забележителност Плаж на квартал Аспарухово - Снимка 1 Варна - Забележителност Плаж на квартал Аспарухово - Снимка 2 Варна - Забележителност Плаж на квартал Аспарухово - Снимка 3