3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Паша дере

Price comment  Цена:
адрес:
Варна
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Паша дере е най-южният плаж на Варна, разположен на петнадесет километра от центъра на града. Намира се до построените десетина километра от автомагистрала “Черно море”, на юг от квартал “Галата”. Макар и до самия плаж да достига шосе, което в последния си участък е черен път, местността Паша дере е изключително живописна и остава почти незасегната от масовия туризъм. Това се дължи основно на отдалечеността и от основните туристически дестинации. Затова е и предпочитана от любителите на усамотението и летуването на тихо и спокойно място.

Плажната ивица тук е чиста и широка, покрита с фин пясък. Морето е топло и прозрачно, изключително богато на растителни и животински, а цялата местност е защитена територия със статут на природна забележителност. Флората и фауната тук са запазени в автентичен вид и са много разнообразни. В Паша дере има и живописно езеро, известно като Лимана.

Поради отличните условия, които предлага, и липсата на каквото и да е застрояване, Паша дере е предпочитано място за къмпингуване и плажуване, особено от млади и авантюристично настроени туристи. Тук има и нудистки плаж. Макар и да предлага усамотение, Паша дере е в близост до хижите “Черноморец” и “Ветеран” и е изходна или крайна точка на множество туристически маршрути в района.

  • Плажове
Варна - Забележителност Плаж Паша дере - Снимка 1 Варна - Забележителност Плаж Паша дере - Снимка 2 Варна - Забележителност Плаж Паша дере - Снимка 3