3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Траката

Price comment  Цена:
адрес:
Варна
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Плаж Траката е разположен в близост до курортния комплекс “Св. св. Константин и Елена”, на около пет километра северно от морската ни столица Варна. Намира се в местността Евксиноград и е един от най-хубавите и популярни в района. За това допринася и лесния достъп до него - от Варна дотук се движат цели три редовни линии на градския транспорт - 89, 209 и 409.

Макар и сравнително малък по площ, Траката впечатлява със спокойствието и живописната си природа. Затова той е едно от най-предпочитаните места за отмора и събиране на тен както от жителите на града, така и от туристите. Въпреки скромните си размери плажът не е пренаселен дори и в най-натоварените периоди на туристическия сезон. Нетипично за близостта си до най-големия град на Черноморското ни крайбрежие, Траката се отличава с тишина и спокойна атмосфера, тъй като по него и в близост няма никакви шумни заведения.

Плажът е много чист и приятен, заради което е предпочитано място от семейства с малки деца. Макар и морското дъно да е покрито с камъни, водата е бистра и приятна, без дънни ями и водовъртежи. Наблизо има малки ресторантчета, в които можете да си поръчате разхладителна напитка или да хапнете. В района са построени и доста семейни хотели, в които имате възможност да се настаните на сравнително ниски цени.

Условията за практикуване на водни спортове са отлични. Също така по протежение на плажната ивица са изградени няколко игрища за плажни волейбол и футбол. Ако имате желание да се поразходите, в околността можете да посетите много приятни, усамотени кътчета, където да се порадвате на живописната природа и да прекарате известно време на спокойствие.

  • Плажове
Варна - Забележителност Плаж Траката - Снимка 1 Варна - Забележителност Плаж Траката - Снимка 2 Варна - Забележителност Плаж Траката - Снимка 3 Варна - Забележителност Плаж Траката - Снимка 4