3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Фичоза

Price comment  Цена:
адрес:
Варна
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Плаж Фичоза се намира само на два-три километра южно от град Варна, в едноименната местност. До него се стига от квартал “Галата”, като трябва да се тръгне по път, който следва извивките на бреговата линия. Плажът е дълъг около километър, а зад пясъчната ивица започва хубава гора, която дава така желаната прохлада на посетителите му през най-горещите летни дни.

Въпреки че тази част, която се намира покрай скалите в краищата му, е покрита с мидени черупки и камъни, има много причини ценителите на летуването далеч от лукса на големите ни черноморски комплекси да го предпочитат. Той предлага златист пясък, топло и чисто море, заведения, сред които и ресторант с прясна риба и миди, както и възможност за практикуване на водни спортове. Тъй като не е много посещаван, закътаните части на Фичоза са едно от предпочитаните места за нудистите.

Природата не само на плажа, но и на околността, е напълно запазена, без никакви застроявания на хотелски комплекси или каквито и да било инвестиционни обекти. Наблизо се намира защитената местност “Паша дере”, където можете да отседнете в хижа “Черноморец”.

В непосредствена близост до плажа Фичоза са разположени няколко почивни станции с бунгала. Той е подходящ за семейства с деца, но и за любители на гмуркането, риболова и брането на миди. Независимо от усамотението и спокойствието, което предлага Фичоза, тук можете да се позабавлявате или нахраните в някое от многобройните заведения.

  • Плажове
Варна - Забележителност Плаж Фичоза - Снимка 1 Варна - Забележителност Плаж Фичоза - Снимка 2 Варна - Забележителност Плаж Фичоза - Снимка 3