3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Централен плаж Варна

Price comment  Цена:
адрес:
Варна
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Централният плаж в морската ни столица е едно от най-посещаваните места през лятото не само в нея, а и в цялата ни страна. Разполагащ с обширна плажна ивица, покрита с фин пясък и спокойно море, многобройни заведения от разнообразен характер - за хранене, денонощни барове и дискотеки, крайбрежни кръчми, той привлича хиляди туристи всяка година.

На варненския Централен плаж можете да срещнете всякакви летовници - семейства с малки деца, влюбени двойки, любители на водните спортове, хора, дошли тук само заради купона... Морето е топло дори и през нощта заради щедрото слънце, а сезонът за плажуване започва в началото на май и (за по-издръжливите) завършва в края на октомври месец.

Именно тук се намират едни от най-популярните заведения в морската ни столица. Алея Първа на Централния плаж е предпочитано място за забавления и нощен живот, както за варненци, така и за многобройните туристи. Огромното разнообразие на места за посещение е причината тук да се събират както почитатели на традиционната кухня, морските дарове и битовата обстановка, заобиколени от тиха и приятна атмосфера, така и младежи, разбиращи под “добро прекарване” шумните нощни заведения.

През целия летен сезон Централният плаж се охранява от водни спасители, а по крайбрежната ивица са разположени няколко медицински пункта. Имате право на избор дали да се поглезите в зоната с платени чадъри и шезлонги или, ако предпочитате да събирате тен в безплатния участък на плажа. На разположение на туристите също са душове и съблекални.

За съжаление Централният плаж е презастроен и тук няма как да намерите уединение. Трябва да внимавате и ако водите децата си със себе си или не можете да плувате, защото в този участък морето става дълбоко изведнъж и съществува потенциална опасност от инциденти.

  • Плажове
Варна - Забележителност Централен плаж Варна - Снимка 1 Варна - Забележителност Централен плаж Варна - Снимка 2 Варна - Забележителност Централен плаж Варна - Снимка 3 Варна - Забележителност Централен плаж Варна - Снимка 4 Варна - Забележителност Централен плаж Варна - Снимка 5