3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Къпиновски водопад

Price comment  Цена:
адрес:
Велчево
имейл:
телефон:
+35961101312

Река Веселина оформя красив каньон край Капиновския манастир с неголям водопад. Мястото е изключително популярно в района и много посещавано за плаж през лятото. В местността около манастира дори се е оформил малък къмпинг с палатки…

Височината на водния пад е сравнително малка, но за сметка на това вира под водопада е около 6-7 метра дълбок, 20 м широк и е перфектното място за слънчеви бани!

До водопада се стига като се следват пътищата за селата Къпиново и Велчево. Има обозначителни табели, така че оглеждайте се. С кола се стига до къмпинга и дори пред самия Къпиновски манастир на брега на реката.

Като цяло районът е невероятно красив и е подходящ за разходка и малко риболов – както с реката с долината и водопада, така и с намиращите се наблизо манастири-близнаци – Къпиновския манастир „Свети Николай“ и Плаковския манастир „Свети Пророк Илия“.Всяка година, в началото на лятото, любителите на високите скорости организират тук своя мото събор, с който поставят началото на рокерския сезон. Има ресторант, бани и тоалетни, и няколко чешми. Има и детски кът за най-малките. Престоя на поляната се заплаща според броя на палатките.

Светата обител на Къпиновски манастир „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ е гостоприемно кътче за отдих през цялата година. Макар и да е преди всичко постоянно действащ православен манастир, той предлага и възможности за няколкодневен престой. На разположение на гостите са стаи, оборудвани със санитарен възел и модерно обзавеждане, механа за собствено ползване и просторна тераса, от която се разкрива живописна гледка към околния пейзаж.

  • Водопади
Велчево - Забележителност Къпиновски водопад - Снимка 1 Велчево - Забележителност Къпиновски водопад - Снимка 2 Велчево - Забележителност Къпиновски водопад - Снимка 3 Велчево - Забележителност Къпиновски водопад - Снимка 4 Велчево - Забележителност Къпиновски водопад - Снимка 5