3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Водопад Скока, Веселиново

Price comment  Цена:
адрес:
Веселиново
имейл:
телефон:

В землището на село Веселиново, около Рижки проход, сред красотата на Източна Стара Планина, се намира един слабо известен, но забележителен водопад – Скока.

За да се стигне до него се минава през Рижкия проход и се стига до Веселиново. От Карнобат преди селото трябва да се отбие по черен път. Може да се мине с кола и за десет минути се стига до прекрасна местност, където се намира и водопадът.

Пеша пътят е по-дълъг и отнема близо един час в едната посока, с нормално темпо. Има изградена еко пътека, която следва обозначителни табели, така че преходът пеша макар и дълъг, не е труден.

Самият водопад е висок петдесет метра и водите му се спускат на стъпалца по скалите до последните няколко метра, където се изливат без никакви пречки директно върху няколко големи, изгладени, речни камъка. От този каменен олтар водата се спуска в продължаващото корито на реката. За повече подробности можете да видите Екопътека Веселиново.

  • Водопади
Веселиново - Забележителност Водопад Скока, Веселиново - Снимка 1 Веселиново - Забележителност Водопад Скока, Веселиново - Снимка 2 Веселиново - Забележителност Водопад Скока, Веселиново - Снимка 3