3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Баба Вида

Price comment  Цена:
адрес:
Видин
имейл:
turizam_vd@abv.bg
телефон:
0035994600840

Плажът Баба Вида се намира край едноименната крепост, пазеща спомена за славните и едновременно трагични години от края на Второто българско царство. Той е най-популярният на територията и в околностите на областния град и привлича стотици, понякога и хиляди посетители през горещите месеци, когато хората търсят прохлада, а нивото на река Дунав е сравнително ниско.

Ивицата е покрита със ситен пясък, за чието поддържане общинската служба по чистотата се грижи прилично. Плажът е охраняем, като безопасността и спокойствието на посетителите му се съблюдава от двама професионални спасители и две медицински лица. Те също са назначени от Община Видин и работят целодневно от 10 сутрин до 18 часа всеки ден през летните месеци.

Мястото е предпочитано както от видинлии, така и от гостите на града, особено по време на големите жеги, които са традиционни за града през месеците юли и август. Помислено е за всички плажуващи, като Общината е поставила душове, химически тоалетни и кабинки за преобличане. Ако искате да се скриете от прежурящото слънце, да се разхладите с напитка или да похапнете нещо, можете да го направите в някое от заведенията, разположени около входа на крепостта, в непосредствена близост до плажа.

Тук идват както семейства с малки деца, които могат да се отпуснат и да бъдат сигурни за безопасността на малчуганите, така и любители на водните спортове, за чието практикуване са създадени добри условия. Водата е топла, а дъното – полегато, без каквито и да било „мъртви“ течения, ями или резки промени в дълбочината, така че посещението на плажа Баба Вида наистина си заслужава.

  • Плажове
Видин - Забележителност Плаж Баба Вида - Снимка 1 Видин - Забележителност Плаж Баба Вида - Снимка 2 Видин - Забележителност Плаж Баба Вида - Снимка 3