3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж на село Връв

Price comment  Цена:
адрес:
Връв
имейл:
телефон:

Плажът на село Връв е малък, ивицата е тясна, но доста чиста и спокойна, което привлича тук туристи, имащи вътрешна необходимост да избягат от големия град или претъпканите ни, шумни курорти и да се усамотят сред природата. Връв е най-северното населено място в България и се намира почти до границата ни със Сърбия, на тридесет километра северозападно от областния център Видин и на дванадесет от общинския град Брегово.

Въпреки отдалечеността си от основните туристически дестинации, плажът край село Връв събира доста туристи, които, освен да трупат тен и да поплуват в топлите води на Дунав, имат възможност да се занимават с множество водни спортове, да разположат палатката, караваната или кемпера си на брега и да се наслаждават на страхотните гледки и тишината, така дефицитна в съвремието ни. През най-топлите месеци на лятото водата тук е топла и спокойна, а дъното е сравнително полегато, без резки спускания, ями или подводни течения. Все пак трябва да имате предвид, че къпането на това място крие потенциални опасности и е хубаво да го избягвате, ако не сте добър плувец, както и да пазите децата си да влизат в реката, без да са под строгия ви надзор.

Иначе си заслужава да посетите и самото село Връв. То е красиво, малко и закътано, но най-голямо впечатление прави изобилието от стари, нетипични за българското строителство домове, с които се характеризира архитектурата му. Във Връв има няколко къщи за гости, в които можете не само да пренощувате, но и да се запознаете с традициите и бита на местното население. Селото се гордее и с часовниковата си кула, а местните хора са гостоприемни и много любезни.

  • Плажове
Връв - Забележителност Плаж на село Връв - Снимка 1 Връв - Забележителност Плаж на село Връв - Снимка 2 Връв - Забележителност Плаж на село Връв - Снимка 3