3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писта Вълчи дол

Price comment  Цена:
адрес:
Вълчи дол
имейл:
телефон:
0035951312318

Единствената ски-писта в Североизточна България, както и между Карпатите и Стара планина, се намира на северния склон на хълма „Кошу баир”. Става дума за пистата „Вълчи дол”, намираща се край едноименния град. Тя е привлекателно място за любителите на снежните спортове в района. Подходяща е както за начинаещи, така и за напреднали. Пистата стартира на 270 метра надморска височина и е дълга 250 метра. Широчината й достига 20 метра. В наши дни има проект за удължаването й с още 100 метра. Съществува влек , който се заплаща по 2 лв. за цял ден. Той ще ви качи до началото на пистата за най-много 5 минути. Откакто писта „Вълчи дол” съществува, а оттогава са минали повече от 10 години, развитието й е в застой. Няма осветление, нито паркинг, камо ли машини за сняг. Ако сте почитатели на дивата природа, това място е за вас! Община Вълчи дол е правила няколкократни опити да получи финансиране за пистата по европрограми, но засега те остават безуспешни. До ски пистата има двуетажна хижа, която е собственост на община Вълчи дол и на местната ловна дружинка, но трябва да се благоустрои, за да се ползва от скиорите и гостите.

Стигането до писта „Вълчи дол” не е трудно. Самият град Вълчи дол се намира на 50 км от Морската столица Варна и на 30 км от град Добрич.

Град Вълчи дол и регионът не са сред най-богатите на културно-исторически забележителности. Природните им дадености обаче компенсират този факт. Ако имате нужда да съчетаете спорта с опознавателна обиколна на някоя българска забележителност, отбийте се до близкия град Добрич. Там ви очаква Художествената галерия в самия център на града – ще ви впечатлят колекцията от хартия, сътворена от творци от цял свят, и килиите. Не са за изпускане още зоопаркът, в който има над 100 животни, Етнографската къщар Архитектурно-етнографският комплекс "Стария Добрич", първият в България градски парк „Свети Георги”, Природо-научният музей, храмът "Св. Великомъченик Георги" и последно, но не на последно място по значимост, - най-големият у нас паметник, посветен на основателя на българската държава - хан Аспарух.

  • Ски писта
Вълчи дол - Забележителност Ски писта Вълчи дол - Снимка 1 Вълчи дол - Забележителност Ски писта Вълчи дол - Снимка 2