4 stars 4 stars 4 stars 4 stars

Музей
Дом на хумора и сатирата

Price comment  Цена:
1.50
адрес:
Габрово, 68, ул. Брянска
имейл:
humorhouse@mail.bg
телефон:
+35966807229

Защо за габровци разказват вицове?

Как да си сверите часовниците по габровското време?

Къде в Габрово едно кафе е за двама?

Как изглеждате в кривото огледало?

Вярно ли е, че Адам и Ева са габровци?

Откъде може да си купите чаши за неканени гости?

Отговорите на тези въпроси ще откриете в Дома на химора и сатирата. И още: хумористично изкуство от цял свят - карикатура, живопис, фотография, скулптура - на фона на галеща сетивата музика; карнавални маски, костюми и аксесоари; автентични африкански маски и обредна пластика; габровските Адам и Ева през погледа на Борис Димовски; сатирична стенопис от двадесет български манастира; монументални статуи от вторични суровини - Хитър Петър, Дон Кихот и Санчо Панса, Чарли Чаплин и Вавилонската кула, които може да видите в Парка на смеха. Ще се смеете до сълзи на физиономията си на Кривите огледала, които са на 3 етажа в музея. Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата (МБХСИ) е най-мащабната международна проява, организирана от Музея ДОМ НА ХУМОРА И САТИРАТА, която включва конкурси за съвременни постижения на хумористичното и сатиричното творчество в различни жанрове на изкуството. Провежда се от май до септември всяка нечетна година под мотото “Светът е оцелял, защото се е смял”.

Вход за възрастни- 3лв, за учащи и пенсионери- 1 лв, семейни билети- 4лв. Беседите на български са 4 лв, а на чужд език- 8 лв.

Габрово - Забележителност Дом на хумора и сатирата - Снимка 1 Габрово - Забележителност Дом на хумора и сатирата - Снимка 2 Габрово - Забележителност Дом на хумора и сатирата - Снимка 3 Габрово - Забележителност Дом на хумора и сатирата - Снимка 4