3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Гиген

Price comment  Цена:
адрес:
Гиген
имейл:
телефон:

Плажът се намира близо до село Гиген, на мястото, на което река Искър се влива в Дунава. От селото до мястото се стига по път, който следва последните няколко километра от коритото на най-дългата българска река. Можете да стигнете както с автомобил, така и пеша, за да си направите един прекрасен излет сред забележителната природа на дунавското крайбрежие.

Селото е голямо, има над две хиляди души жители, така че в него работят няколко универсални магазина, от които можете да си напазарувате всичко необходимо, дори да възнамерявате да останете по-дълго. Плажът край селото е така да се каже за “вътрешна консумация”, тоест тук обикновено идват местни хора и мястото е доста слабо познато на туристите.

Все пак понякога го посещават и хора от близо и далеч, така че няма никакъв проблем да опънете на плажа палатката си, както и да спрете кемпера или караваната си. Трябва да имате предвид, че плажът не рядко бива заливан, особено по време на пролетното снеготопене по поречията и на Дунав, и на Искър. През летните месеци обаче реките са сравнително спокойни и дават отлична възможност да се отпуснете и да се порадвате на пълноценен релакс.

Почти до самата вода бреговете са обрасли с гъсти гори, но природата е оставила място и малки полянки, където да разположите кърпата си. Все пак обстановката е изключително благоприятна, защото можете да се скриете сред дърветата както от горещините, така и от внезапно влошаване на времето. Къпането тук трябва да става с повишено внимание, тъй като на места се получават водовъртежи, подводни течения, а дъното нерядко е отсечено. Ако сте достатъчно предпазливи обаче, не ви грозят никакви опасности. Мястото е изключително популярно и сред любителите на риболова заради богатия и разнообразен улов.

  • Плажове
Гиген - Забележителност Плаж Село Гиген - Снимка 1 Гиген - Забележителност Плаж Село Гиген - Снимка 2