3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Главатарци

Price comment  Цена:
адрес:
Главатарци
имейл:
телефон:

Плажът на курортното селище Главатарци е разположен само на седем километра от центъра на град Кърджали, на едноименния язовир, един от най-красивите и посещавани не само в Източните Родопи, но и в национален мащаб. Мястото наистина има изключителни дадености - гледките към околните планински ридове са зашеметяващи, селището е закътано в тих и спокоен залив, а наоколо има впечатляващо богатство на растителния и животински свят, като голяма част от обитателите на Главатарци са редки и защитени видове.

Самият плаж е покрит с хубав пясък и се намира съвсем близо го гъстата гора, в която можете да се скриете от най-големите жеги. Спецификата на местността обаче е такава, че дори и в най-горещите дни има приятен бриз, който разхлажда плажуващите. Още повече, че водата на язовир “Кърджали” е доста свежа и няма начин да се прегреете, ако влезете в нея. Дъното тук е сравнително полегато и няма ями или подводни течения.

Много туристи прекарват в Главатарци по няколко дни, а в понякога и цели седмици, тъй като тук можете да опънете палатка, да паркирате караваната или кемпера си, а също така и да се възползвате от услугите на многобройните хотели и къщи за гости, разположени в местността. Каквото и да изберете няма да останете разочаровани - Главатарци дава възможност да си починете отлично сред невероятната природа, а възможностите за упражняване на водни спортове са на практика неограничени.

Може би основното достойнство на местността е, че изследванията на водата тук показват, че тя е една от най-чистите спрямо всички курортни селища в страната. Можете да се възползвате и от опцията да се разходите из язовира с някое от корабчетата, които не само ще ви покажат забележителностите на изкуствения водоем, но и ще ви поглезят с прясно приготвени местни специалитети.

  • Плажове
Главатарци - Забележителност Плаж Главатарци - Снимка 1 Главатарци - Забележителност Плаж Главатарци - Снимка 2 Главатарци - Забележителност Плаж Главатарци - Снимка 3