3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Горни Вадин

Price comment  Цена:
адрес:
Горни Вадин
имейл:
телефон:

През последните години плажът на село Горни Вадин става все по-популярен не само сред местните жители, но и сред туристи от целия Северозапад, че дори и от други краища на България. Случва се понякога да го посещават и чужденци. Това се дължи на отличните условия за летуване тук. Бреговата ивица е покрита със ситен пясък, чиста е и предлага отлични гледки към околността, течението на река Дунав и отсрещния румънски бряг.

Водата пък е сравнително чиста за стандартите на една от най-силно замърсените от индустрията европейски реки и е доста топла от самото начало на лятото, та чак до късна есен. Все пак трябва да се има предвид, че по време на пролетните валежи и топенето на снеговете в Централна Европа плажът край село Горни Вадин обикновено е залят и не може да бъде използван като туристическа дестинация.

През останала част от топлите месеци обаче, плажът е много привлекателен. Тук брегът е полегат, отсъстват всякакви подводни ями, водовъртежи или мъртви течения. Не трябва обаче да се забравя, че къпането в големи реки като Дунав винаги крие потенциални опасности, особено ако сте слаби плувци или сте дошли тук с малки деца. Плажът край Горни Вадин позволява практикуването на голям брой водни спортове като гмуркане, каякарство, каране на водно колело, а на близкия кей ежедневно се събират десетки рибари.

Плажът се намира в границите на самото село и до него стига асфалтов път, така че достъпът е много лесен. Макар и сравнително популярно, мястото не е пренаселено почти никога, така че можете да откриете усамотено местенце, на което да се отпуснете на спокойствие и да се разтоварите от забързаното ежедневие. В магазините и заведенията в селото можете да намерите всичко необходимо, ако решите да разпънете палатка и да останете за по-дълго.

  • Плажове
Горни Вадин - Забележителност Плаж Село Горни Вадин - Снимка 1 Горни Вадин - Забележителност Плаж Село Горни Вадин - Снимка 2 Горни Вадин - Забележителност Плаж Село Горни Вадин - Снимка 3