3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Горни Цибър

Price comment  Цена:
адрес:
Горни Цибър
имейл:
телефон:

Плажът на село Горни Цибър е един от най-предпочитаните за летуване в монтанската община Вълчедръм. Той е популярен сред жителите и гостите на селото, защото предлага изключително много хубави и спокойни места както за плажуване, така и за риболов или упражняване на други водни спортове. Природата тук е тиха и запазена от влиянието на хората.

Съседните острови в реката, някои от които са обявени за защитени местности и резервати, има впечатляващо многообразие на флората и фауната, особено що се отнася до птичето царство. Тук гнездят десетки редки и защитени видове (като например сива чапла, черен щъркел, къдроглав пеликан), а землището на Горни Цибър неслучайно е включено в “Натура 2000“.

Ивицата е хубава, покрита със ситен и чист пясък, но трябва да имате предвид, че при пролетните пълноводия на река Дунав целият плаж бива заливан, така че е подходящ за експлоатация само през най-топлите месеци на годината. Голямо предимство на плажа край това село е, че тук постоянно подухва лек бриз откъм реката, така че дори и в най-горещите дни можете да намерите така желаната прохлада.

През ловния сезон околностите на Горни Цибър са предпочитано място от дружинките, тъй като животинското разнообразие е голямо заради благодатната природа - лисици, глигани, зайци, сърни. Дунава тук е с полегат бряг, без водни ями и водовъртежи. Трябва обаче да имате предвид, че трагични инциденти съвсем не са изключени на фона на това, че плажът е неохраняем. Това важи в особена сила, ако сте с малки деца или не можете да плувате. Все пак, ако подходите отговорно, няма от какво да се притеснявате и можете да прекарате хубаво време край речния бряг.

  • Плажове
Горни Цибър - Забележителност Плаж Горни Цибър - Снимка 1 Горни Цибър - Забележителност Плаж Горни Цибър - Снимка 2 Горни Цибър - Забележителност Плаж Горни Цибър - Снимка 3